JACQUARD ANKLE BOOTS

LIST OF GOOD MOVIES TO WATCH

De sidste par måneder har jeg brugt mange timer foran computerskærmen: Jeg har nemlig brugt tid på at få set flere af de film, som har været på min “must watch”-liste virkelig længe – nogle af dem har dog ikke været på listen i mere end et par uger, da det var nogle jeg faldt over lidt tilfældigt, og efter at have læst om dem, har jeg tænkt “ej, de lyder gode, de kommer også lige på listen!”. Her kommer mine 8 film-anbefalinger 🙂

blog-youvegotmail

You’ve got mail.
H
vorfor har jeg dog ikke set denne film noget før, det er jo en klassiker! Filmen handler om Joe og Kathleen, der møder hinanden i et chatrum uden at vide, at de faktisk bor få gader fra hinanden. De kommunikerer længe via emails, og en dag aftaler de at mødes. Der er bare et lille problem: De kan ikke fordrage hinanden, da de er rivaler i det virkelige liv. Men som man nok kan regne ud, så bliver had i sidste ende skiftet ud med kærlighed…

blog-sleeplessinseattle

Sleepless in Seattle.
Ja, der kommer lige endnu en klassiker med Meg Ryan og Tom Hanks. Denne her film er jeg dog lidt gladere for. Der er ingen tvivl om, at de to skuespillere har en helt særlig kemi på skærmen; der opstår bare noget magisk, når de to laver film sammen, og det kommer specielt til udtryk i Sleepless in Seattle. Jeg er nok især faldet for denne film på grund af referencerne til klassikeren An affair to remember fra 50’erne. Men kort sagt handler Sleepless in Seattle om manden Sam, der en nat er med i et radioprogram, hvor han taler om sin kone, som han har mistet, og som han har meget svært ved at komme over. Kvinden Annie lytter tilfældigvis til dette program, og bliver meget påvirket af hans historie: Hun ender med at sende ham et brev, og dette fører frem til, at Sam nu skal beslutte sig for, om han vil mødes med Annie på toppen af Empire State Building…

blog-whenharrymetsally

When Harry met Sally.
Endnu en Meg Ryan film, I know! I denne film er det store diskussionsemne, om en mand og en kvinde virkelig kan være venner. Harry mener nej, Sally mener ja. Det er et virkelig interessant emne, som vi også tit kan læse om i artikler (og et emne jeg også selv har diskuteret med venner og veninder), men man kan vist godt sige, at vi ikke kommer frem til noget endegyldigt svar. I denne film bliver Harry og Sally meget tætte venner, men efter en del år indser de endelig, at der er mere end bare et venskab imellem dem…

blog-thisiswhereileaveyou

This is where I leave you.
Denne film er i min top 3 over de bedste film, jeg har set i år. Den er nok endda gået hen og blevet én af mine yndlingsfilm. Så jeg kan selvfølgelig ikke anbefale denne film nok, og jeg tør endda at sige, at det er en film for ALLE. Filmen handler om en jødisk familie, der ikke ligefrem kommer godt ud af det med hinanden. I forbindelse med farens død bliver de dog tvunget til at enes nogenlunde under samme tag, og både skænderier og forsoninger finder sted. Masser af ærlighed og kærlighed opstår. Filmen er spækfyldt med talentfulde mennesker som Tina Fey og Adam Driver, og historien rører virkelig én så SE DEN LIGE, IK’?

blog-theboyinthestripedpyjamas

The boy in the striped pajamas.
Åh, jeg græder næsten bare af at skrive om denne film. Jeg så den i forgårs, så jeg føler mig stadig lidt ramt af den. Denne film SKAL simpelthen bare ses. De to små drenge, som har hovedrollerne er helt igennem fantastiske. Filmen foregår under 2. verdenskrig, og drengen Brunos far er SS-officer og leder af den koncentrationslejr, hvor Bruno møder sin jævnaldrende, jødiske ven, Schmuel. Selvom et pigtrådshegn adskiller dem fysisk, står hegnet ikke i vejen for deres smukke venskab. Vi ser livet og forholdene under 2. verdenskrig gennem to de børn øjne, og deres naive syn på verden er hjerteskærende.

blog-marieantoinette

Marie Antoinette.
Jeg så denne film, lige da den kom ud, men jeg genså den for ikke så længe siden, fordi jeg ikke kunne huske den så godt. Jeg kan ret godt lide film om stærke kvinder, der tør at skille sig ud, og Marie Antoinette var sådan en kvinde. I 1700-tallet bliver hun Frankrigs dronning, men hun bliver meget hurtigt upopulær, både fordi hun ikke får født en søn, men også fordi hun har en dyr livsstil, der ikke passer ind hos hoffet eller folket. Hun er sin egen og vil ikke ligne nogen anden, og hun får svært ved at forene sig selv med det, der forventes af hende som dronning, hvilket selvfølgelig fører problemer med sig…

blog-5050

50/50.
Jeg bliver simpelthen nødt til at starte med at sige, at jeg ELSKER Joseph Gordon-Levitt! Jeg har lidt en mission, der hedder “Se alt med Joseph Gordon-Levitt”, og jeg er godt i gang med den mission. 50/50 handler om Adam, der får konstateret kræft. Man ser hvordan tilværelsen pludselig ændrer sig for ham. Hans bedste ven, som bliver spillet af Seth Rogen, prøver at gøre livet værd at leve for ham, og hans humor og optimisme virker måske ikke helt opløftende for en fyr, der har kræft, men han er en god ven og bliver ved med at være én. Det samme kan ikke siges om hans bitch af en kæreste, der er ham utro. Meeen mon ikke der kommer en endnu bedre pige ind i hans liv…

blog-500daysofsummer

(500) Days of Summer.
Åh ja, når man nu er stor JGL-fan, så kan man ikke andet end at elske denne film. Min største fejl er dog, at jeg først har set den nu. Det er en anderledes kærlighedshistorie, der ikke ender med den “happily ever after”-slutning, som man går og regner med. Det er en historie, der viser, at der er en mening med alt, og det er en historie, der også viser, at det man selv tror, er meant to be, ikke nødvendigvis er det i virkeligheden. Nogle kærlighedshistorier varer bare ikke for evigt. Og så har jeg vist ikke sagt for meget? 😉 Eller måske har jeg. Men se den lige meget hvad.

Det var mine 8 film-anbefalinger. Jeg håber, at jeg har givet jer lyst til at se film her i weekenden!
Vi blogges ved 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

JACQUARD ANKLE BOOTS