VISITING CLIMATE PLANET

Inspirational Women: #1 Beauty blogger Ifrah

For et par uger siden besluttede jeg mig for, at der skulle ske noget nyt og noget udover det sædvanlige her på bloggen. Med inspiration fra iværksætteren Sophia Amoruso og ?Girlboss? kom jeg frem til, at det kunne være interessant at lave en slags miniserie om inspirerende kvinder, og jeg har derfor kontaktet tre kvinder, som i mine øjne både inspirerer, og formår at skille sig ud fra mængden. Hvis miniserien bliver en succes, har jeg tanker om at udvide den og inkludere endnu flere kvinder i serien ? her vil jeg også have jer læsere med inde over udvidelsen; hvis I har nogle inspirerende kvinder i tankerne, kan I give mig besked, og så kan jeg prøve at kontakte dem for at høre, om de har lyst til at være med i dette projekt på min blog. Men til at starte med holder jeg mig til de tre kvinder, jeg allerede har udvalgt, og jeg glæder mig til at introducere dem for jer. Jeg har stillet dem en række spørgsmål, som både handler om deres personlige og professionelle liv, og jeg er ikke i tvivl om, at de hver især vil give jer en masse inspiration.
Den første kvinde i serien er den muslimske beauty blogger Ifrah:

Navn: Ifrah

Alder: 21

By: København

Link til blog: beautybyifrah.com

Hvad blogger du om?
Hovedsageligt skønhed og alt hvad det indebærer: makeup, hudpleje, skønhedsfif og tips. Men jeg elsker at læse bøger, hvilket jeg blandt andet også bruger en del tid på, så det kommer også på bloggen – hvor jeg deler, hvad jeg læser og jeg vil i fremtiden gerne lave en “bogserie”, hvor jeg anbefaler bøger, dem jeg er i gang med/har læst osv. Lige nu bliver de kun inkluderet i mine månedlige favoritter. Udover det skriver jeg nogle gange også om personlige ting, da det er en oplagt platform for mig at dele lidt af mig selv. Til min fødselsdag skrev jeg et indlæg, der hedder “21 lessons”, der betød utrolig meget for mig, da jeg delte store lektioner, jeg havde lært i mit liv.

Hvilke skønhedsprodukter er dine favoritter? 

Uhhh, det er så svært for mig at indsnævre! Jeg ved ikke hvorfor, men kan aldrig vælge én af noget. Men i hudpleje elsker jeg nivea soft creme til huden (jeg har brugt den siden 7. klasse, men dog kun om sommeren) om aftenen, da den ikke er for olieret i de her varmere måneder. Så kan jeg også lide body shop masker; min favorit er deres tea tree maske. I makeup er min favorit foundation nars all day luminous og whirl læbestift fra MAC. Jeg vil ALTID genkøbe dem, er ret sikker på, jeg får et nervøst sammenbrud, hvis de nogensinde går af markedet.

Hvad fik dig til at starte med at blogge? 

Jeg har altid interesseret mig for makeup & hudpleje, og blev ofte spurgt til de produkter, jeg brugte – og så elsker jeg også at skrive. Jeg elsker at læse andre blogs, og generelt har det bare været noget, jeg længe har snakket om at starte, men ikke fik gjort. Min søster var den, der gav mig det sidste skub, for det har været noget, jeg ville i et stykke tid, men altid udskød.

Hvor finder du inspiration til din blog? 

Jeg er lidt af en planlægger, så når jeg får en strøm af inspiration, som faktisk kan komme når som helst og af tilfældige ting (farver, reklamer, nye trends osv.), så skriver jeg det hele ned; hvad de 5 eller 10 næste blog indlæg kan handle om, eller generelle ideer og fremtidige ting til min hjemmeside. Det synes jeg, er fedt at læse i øjeblikke, hvor jeg mangler inspiration.

Hvilken rolle spiller religion for dig som blogger? 

Jeg er muslim og bærer tørklæde, så religion fylder meget for mig. Det er noget, som er tydeligt lige så snart du ser mig; i dag er der mange piger, der bærer tørklæde samtidig med, at de forfølger alskens karrieremuligheder, såsom model, youtuber, blogger, modeskribent, forfatter, forretningskvinde m.m. Det synes jeg, er så forfriskende og vigtigt. Da jeg var yngre, var sådan noget ikke så tydeligt, der var ikke nogle offentlige figurer, som jeg som sådan kunne spejle mig i; bloggerverdenen og modeverdenen var meget mere homogen dengang. I dag er det anderledes, og små piger kan se, at det at bære tørklæde ikke nødvendigvis betyder, at man ikke må interessere sig for skønhed, mode osv. Man kan godt være en praktiserende muslim og blogger, eller hvad man end interesserer sig for, det er ikke enten eller.

Hvad er muslimsk mode og skønhed i dine øjne? 

“Modest fashion”, som det bliver kaldt, er blevet et STORT fænomen især i slutningen af 2016 og nu, og det synes jeg er så fedt! I dag ved vi, at accept og repræsentation er ekstremt vigtigt. For mig er muslimsk mode og skønhed det at være fri til at kunne praktisere sin religion samtidig med at engagere sig i mode/skønhed, hvis det er ens interesse. At inkorporere det at være “modest” (bære tørklæde) og stadigvæk være fashionabel i det omfang, som man lyster.

Hvad adskiller dig fra andre bloggere? 

Det, der adskiller mig fra andre bloggere, er, at jeg har et helt spektrum af interesser; der er noget for alle; makeup, hurtige tips, snik snak og nørderi med bøger og serier. I Danmark har jeg ikke set særligt mange mørke bloggere med muslimsk baggrund, og det synes jeg også, adskiller sig lidt ud fra mængden, og var faktisk også en af det ting, som intimiderede mig lidt væk fra at starte min egen blog. Men lidt anderledeshed skader ikke, og jeg synes, at det kunne være fedt for små piger, der ser ud som mig, at kunne finde en, de kan spejle sig i.

Hvad vil du gerne opnå med din blog? 

Jeg lavede den for mig selv, og det var et stort skridt for mig – og noget som var SÅ langt ude af min “comfort-zone”, da jeg er en meget privat person. Så at folk vil læse den, og at det har åbnet døre til fede samarbejder med firmaer, jeg altid har beundret, er ud over alle de forventninger, jeg havde.

Beskriv dig selv med fem ord: 

Venlig, Snakkesalig, Empatisk (jeg tuder, når jeg ser andre tude, og så er det lige meget, om det og så er på film eller i bøger), Nørdet, Småskør.

Hvad kan du lide at lave i din fritid? 

Hvis jeg ikke er i skole eller på arbejde, er jeg hjemme. Jeg er lidt af en “home-body”: jeg hænger altid ud med min familie og hygger sammen med dem. Vi er alle sammen utrolig tætte, og de er mine bedste venner. Ellers hygger jeg med tætte venner, eller læser/ser film og serier.

Hvor drømmer du om at være om fem år? 

Uh, jeg er lidt af en drømmer og har en del mål, jeg gerne vil opnå. Om fem år vil jeg gerne være færdig med min uddannelse og arbejde med udsatte unge og have et job indenfor det. Jeg elsker at rejse, og håber på at se mere af verden, og så selvfølgelig fortsætte med at blogge.

Hvilke blogs kan du lide at læse? 

Jeg elsker modebloggere som Gracie Francesca.com hun er fantastisk! Jeg kan også lide madbloggere som blogg.amelia.se (bedste kage opskrifter!), Dina Torkia fra UK, som er en stor modest fashionblogger, Samantha Maria fra beautycrush.com og AnnieJaffrey.com Der er rigtig mange, som jeg elsker!

Hvad mener du, der gør en blog god og værd at læse? 

Det lyder lidt kliché, men at være sig selv fuldt ud – jeg er selv læser af blogs, og sætter pris på det, når en blogger, tør være sig selv kompromisløst. Man kan altid høre & læse sig frem til, hvis en person “prøver for hårdt”. Og også at finde en demografi, der passer én, synes jeg også er super vigtigt.  Derudover synes jeg også, det er vigtigt at være lettilgængelig for ens læsere, at svare på deres spørgsmål og have samtaler; det ER SÅ FEDT, når folk tager tid til at skrive søde beskeder. Afslutningsvis synes jeg også, at have hård hud er vigtigt. Det er ikke alle, der kommer til at kunne lide én, og sådan er verden. Man kan være det smukkeste, mest saftige æble i verden, og så er der én, der ikke kan lide æbler. That’s life – hvis du får én nederen kommentar fra en sørgelig person, er det ikke enden på verden, men det tager lidt øvelse at have den slags attitude, som ikke kun er vigtig som blogger, men også generelt.

 

4 kommentarer

 • Aarhuspigen

  Det er jeg glad for, at du synes! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nastasja

  God læsning! ??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aarhuspigen

  Det var da så lidt, og mindst lige så fantastiske besvarelser 😉 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ifrah

  Tusinde tak fordi du interviewede mig Duygu! Fantastiske spørgsmål ❤️❤️❤️
  Kærlig hilsen Ifrah!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

VISITING CLIMATE PLANET