HELP ME CHOOSE

GIRLBOSS + NASTY GALAXY by SOPHIA AMORUSO

Det er ingen hemmelighed, at iværksætteren Sophia Amoruso er årets store inspirationskilde for mig – og jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan. Sophia blev iværksætter som 22-årig, og i dag er hun én af de rigeste kvinder i USA – hun står bag modevirksomheden Nasty Gal, og hendes vej til succes har været hård og udfordrende, men det er netop det, der gør hendes historie inspirerende. Vi får fortalt en del af hendes iværksætterrejse igennem serien “Girlboss” (som jeg desuden har skrevet et indlæg om tidligere: https://metowefashion.dk/2017/06/13/girlboss-create-your-own-path/ ), og efter at have set serien, ville jeg bare gerne have mere… Jeg fik for alvor øjnene op for Sophia Amoruso efter at have set “Girlboss”, og jeg har løbende fået mere og mere lyst til at fordybe mig i hendes univers, som hun kalder for “Nasty Galaxy”. I bogen “Nasty Galaxy”, som i øvrigt er så flot og perfekt at have som coffee table book, kan man finde alverdens inspiration; der er sjove afsnit som “How to drive like a Girlboss”, “How to park like a Girlboss”, inspirerende citater af kendte mennesker, smukke fotografier, portrætter af inspirerende personer som Grace Kelly, interviews med succesfulde “Girlbosses” og meget, meget mere. Æstetik og visuelle detaljer er der blevet gjort meget ud af i denne bog, og man kan bruge lang tid på at fordybe sig og blive opslugt af det inspirerende univers.

Jeg har også fået læst hendes bog #Girlboss, som var mindst lige så inspirerende for mig som serien. Jeg var dog ikke stor fan af den danske oversættelse, som tydeligvis ikke er blevet gennemlæst og rettet ordentligt, og så fungerer det nok ikke helt optimalt at oversætte Sophias lidt spydige og provokerende måde at sige tingene på – det lyder altså bare bedre på originalsproget engelsk. Men jeg nød helt sikkert at læse om Sophias erfaringer og tanker om at starte sin egen business, og hun giver gode råd til alle, der godt kunne tænke sig at blive en “girlboss” i fremtiden. Det tog mig ikke mere end et par dage at læse bogen (og jeg er altså en langsom læser), og man er slet ikke i tvivl om, at det er Sophia, der har skrevet bogen: bare se serien og læs derefter bogen, så forstår I, hvad jeg mener. Hun har en personlighed, der skiller sig ud fra mængden, og med de ting hun siger og den måde hun gør tingene på, gør hun sig selv anderledes og bemærket, og jeg bliver virkelig inspireret af personligheder, der tør at skille sig ud. Jeg har altid haft en tanke om at blive selvstændig på et tidspunkt, men efter at have stiftet bekendtskab med Sophia Amoruso og “Girlboss”, er jeg blevet helt sikker på, at jeg VIL være selvstændig en dag inden for de næste fem år. Jeg har også en god idé, som jeg gerne vil føre ud i livet, og efter en del research, gode kontakter og hårdt arbejde, vil jeg glæde jeg mig til at tage springet og blive en Girlboss.

Kender I til Sophia Amoruso og drømmer I også om at blive “Girlboss” en dag? 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

HELP ME CHOOSE