GIRLBOSS + NASTY GALAXY by SOPHIA AMORUSO

Inspirational Women: #2 Fashion Brand Owner, Simone Muus

simone-muus-claire-sofie

For et par uger siden besluttede jeg mig for, at der skulle ske noget nyt og noget udover det sædvanlige her på bloggen. Med inspiration fra iværksætteren Sophia Amoruso og ?Girlboss? kom jeg frem til, at det kunne være interessant at lave en slags miniserie om inspirerende kvinder, og jeg har derfor kontaktet tre kvinder, som i mine øjne både inspirerer, og formår at skille sig ud fra mængden. Hvis miniserien bliver en succes, har jeg tanker om at udvide den og inkludere endnu flere kvinder i serien ? her vil jeg også have jer læsere med inde over udvidelsen; hvis I har nogle inspirerende kvinder i tankerne, kan I give mig besked, og så kan jeg prøve at kontakte dem for at høre, om de har lyst til at være med i dette projekt på min blog. Men til at starte med holder jeg mig til de tre kvinder, jeg allerede har udvalgt, og jeg glæder mig til at introducere dem for jer. Jeg har stillet dem en række spørgsmål, som tager udgangspunkt i deres professionelle liv, og jeg er ikke i tvivl om, at de hver især vil give jer en masse inspiration. Den første kvinde i serien er beautybloggeren Ifrah, som I kan læse om her: https://metowefashion.dk/2017/07/08/inspirational-women-1-beauty-blogger-ifrah/

Den anden kvinde i serien er Simone Muus, der er selvstændig med sit eget modebrand “Claire Sofié”:

Navn: Simone Muus

Alder: 23år

By: Aalborg

Link til hjemmeside: www.clairesofie.com

Fortæl lidt om dit modebrand Claire Sofié:

Claire Sofié er et modebrand med fokus på unika og tidløse designs. Claire Sofié har et limited edition koncept, det vil sige at hvert design højest bliver fremstillet i 200 eksemplarer. I dette års efterårskollektion kommer der bl.a. nogle nye designs, der er syet i Danmark, som kun er fremstillet i 20 stk. Pr. design. Derfor er limited edition konceptet en stor del af Claire Sofié.

Hvordan fik du idéen til at stifte dit eget modebrand?

Jeg savnede ofte noget unikt i min egen garderobe; noget som alle andre ikke havde, men som stadig var klassisk design. Derfor blev Claire Sofié grundlagt som et alternativ til masseproduktion.

Hvad fik dig til at tage springet som selvstændig?

Jeg tror egentlig, det skete ret gradvist, det ene ledte lidt til det andet. Min største udfordring var at finde en pålidelig leverandør, og da en pålidelig leverandør med super gode referencer pludselig dukkede op, følte jeg, at jeg turde tage chancen.

Hvor finder du inspiration til dine designs?

Jeg er meget inspireret af blomster og naturlandskaber, og det kan man ofte se i mine designs i form af feminine blomster prints, derfor er mit kontor også ofte fyldt med grønne planter og friske blomster. Samtidig har jeg altid været ret interesseret i italiensk og fransk mode, så street styles fra Milano og Paris er altid noget, der inspirerer mig.

Hvordan skiller Claire Sofié sig ud fra andre modebrands?

Claire Sofié adskiller sig fra andre brands i form af limited edition konceptet. Claire Sofié opstod som et alternativ til masseproduktion, og grundstenen i firmaet er, at der max bliver fremstillet 200 af hvert design. Til efteråret 2017 kommer der bl.a.  nogle nye designs, der er syet i Danmark, som kun er fremstillet i 20stk. Pr design. Derfor vil jeg helt klart sige limited edition er det, der adskiller Claire Sofié fra andre modebrands.

Hvem er Claire Sofiés målgruppe?

Piger og kvinder, som er tiltrukket af unika og ikke er bange for at skille sig ud fra mængden. Generelt plejer jeg at sige, at Claire Sofie-piger/kvinder er modige trendsættere, som værdsætter kvalitetsmode.

Beskriv dig selv med fem ord.

Ambitiøs, kreativ, initiativrig, engageret, positiv.

Hvad bruger du tid på i din fritid?

Jeg arbejder lige nu rigtig mange timer, så arbejde og fritid kører ofte lidt ud i et. Men jeg er meget glad for kunst, jeg arbejdede i et galleri, før jeg startede Claire Sofié (og stadig på deltid det første år, efter jeg startede virksomhed), så jeg går gerne ofte på kunstudstillinger, når jeg har mulighed for det. Udover det træner jeg i fitness 2-3 gange om ugen og dyrker lidt yoga.

Hvilke modetendenser er dine favoritter?

Lige nu er jeg ret vild med blomstret broderi, tassel øreringe og gingham, men da jeg ofte arbejder med trends der først kommer om 6 måneder eller 1 år, skifter mine favoritter ofte.

Hvor drømmer du om at være om fem år?

Om 5 år vil jeg selvfølgelig gerne at Claire Sofié har vokset som virksomhed. Jeg vil bl.a. gerne udvide sortimentet til at omfatte bluser og bukser f.eks. Men arbejdsmæssigt er jeg faktisk rigtig glad, der hvor jeg er lige nu, så det er en skøn følelse at gå på arbejde med hver dag.

Hvilke råd/tips har du til andre, der har et ønske om at starte sin egen business?

For mig har sparring virkelig været en god ting. Jeg har bl.a. fået sparring hos Business Aalborg, da jeg lige startede op, og jeg mener, de fleste større byer har en form for netværk, der hjælper iværksættere i gang med en konkret plan eller sender en videre til ekstern rådgivning eller kurser, og det er virkelig en stor hjælp i opstartsfasen.

Selv blev jeg bl.a. introduceret til ?Succes Online?, som er et gratis kursus, jeg havde vildt meget glæde af, samtidig med at jeg lærte andre selvstændige og mulige samarbejdspartnere at kende i mit lokalområde. Jeg stiftede på kurset bl.a. kendskab med Adjust Marketing, som afholdte nogle af Succes Online kurserne. Efter kurserne var slut, kontaktede jeg Adjust Marketing, og igennem dem fik jeg skræddersyet en effektiv plan for min online markedsføring, som passede helt perfekt til mit budget som nystartet virksomhed.

Endvidere fik jeg bevilget noget gratis ekstern rådgivning igennem Business Aalborg, som jeg brugte hos et markedsføringsbureau, der hedder ?Kundemagneterne?, som fuldstændig ændrede min måde at markedsføre på og sparede mig rigtigt mange markedsføringskroner på sigt. Så at søge støtte i dit lokalområde kan klart anbefales, hvis du går med idéen om at starte op.

Jeg hører desuden hver dag Podcasts på vej til arbejde, mine favoritter er: ?Style your Mind? med Cara Alwill Leyba & ?She means Business? med Carrie Green, de motiverer og holder det hele meget ægte, hvilket virkelig har hjulpet mig meget til at holde motivationen på et højt niveau.

claire sofié-kjole

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

GIRLBOSS + NASTY GALAXY by SOPHIA AMORUSO